نشست هم‌اندیشی شفاف‌سازی عملکرد کمیسیون ماده ۵ برگزار شد نگاهی به تاریخ اجتماعی شهر مشهد که نماد هم‌زیستی است | مشهد، پناهی برای ۷۲ ملت رئیس کمیسیون ایثارگران شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه میدان معراج شهدا در توس، ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد تقویت پارکینگ‌های موقت و ناوگان حمل‌ونقل عمومی مشهد در ایام چراغ برات ۱۴۰۳ بهره‌برداری از سایت بانوان بوستان «طرق» مشهد تا پایان ۱۴۰۳ استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد با تأکید بر خلاقیت و نوآوری آبفا مشهد: تسریع در ساخت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب مشهد نیازمند تنوع تأمین مالی است استفاده از طرح‌های هنرمندان برای بیلبورد‌ها و استرابورد‌ها در جشنواره هنر‌های شهری ۱۴۰۴ مشهد گزارشی از مشکلات جدی معیشتی و شغلی تاکسی‌رانان مشهدی | خواسته‌ها و گلایه‌های رانندگان تاکسی اقدام اورژانسی برای بهره‌برداری از اورژانس بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در حاشیه شهر مشهد ویدئو| اظهارات ظریف درباره موضوع حجاب و حقوق بشر در گفت‌وگو با سی.ان.ان انتصاب مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل‌رسانه شهرداری و مدیر منطقه سه شهرداری مشهدمقدس برگزاری نشست هم‌اندیشی بین دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایام چراغ برات جانمایی و نصب ۳۳ نمایشگر شهری در مشهد پویش شمس، آموزش نکات بهداشتی و سلامتی زنان و کودکان به بانوان محلات حاشیه شهر مشهد + ویدئو هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۳ بهمن ۱۴۰۳) بازدید استاندار خراسان رضوی از سد شوریجه و تصفیه‌خانه‌های شماره ۷ و التیمور مشهد (۲ بهمن ۱۴۰۳) مهم‌ترین پروژه ایمن‌سازی رانندگی در بولوار وکیل‌آباد مشهد در حال اتمام است مدیر اجرایی مراکز معاینه فنی خودرو مشهد: ۲۰ درصد خودرو‌های زیر چهار سال در مرحله نخست معاینه فنی رد شدند
سرخط خبرها
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد وغبار خبر داد

تدوین برنامه ۱۰ ساله برای رویارویی با گرد و غبار در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۹۵۲۳۵
  • ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰
تدوین برنامه ۱۰ ساله برای رویارویی با گرد و غبار در خراسان رضوی
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور گفت: وضعیت غبار خیزی خراسان رضوی کاملا روشن است و در این باره برنامه عمل ده ساله از سال ۱۴۰۰ به تفکیک همه دستگاه‌های عضو و همه استان‌ها تهیه شده است.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور گفت: وضعیت غبار خیزی خراسان رضوی کاملا روشن است و در این باره برنامه عمل ده ساله از سال ۱۴۰۰ به تفکیک همه دستگاه‌های عضو و همه استان‌ها تهیه شده است که این برنامه علاوه بر خراسان رضوی در دیگر استان‌های دارای گرد و غبار نیز اجرایی خواهد شد.

علاوه بر موضوع آلاینده‌های صنعتی که باعث آلودگی هوای مشهد می‌شود، موضوع دیگری به نام وقوع پدیده گرد و غبار و استقرار ریزگرد‌ها در هوای مشهد و در استان هم گاه و بیگاه تنفس هوای سالم در شهر را نشانه می‌گیرد. وقوع این پدیده که به طور عمده با منشأ خارجی نفس شهر و استان را به شماره می‌اندازد بیشتر از تصمیمات محلی و استانی نیازمند تدبیر فرا استانی و در سطح ملی است.

اتفاقا توجه به این مهم نیز مورد توجه و تأکید دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور قرار گرفت و علی محمد طهماسبی‌بیرگانی در نشستی با متولیان محیط زیست استان در مشهد گفت: اقدامات سیاست گذاری و برنامه ریزی برای این مهم در همه کشور، به ویژه خراسان رضوی انجام شده است.

وی اظهار کرد: در ۲ سال گذشته با همکاری دستگاه‌های ملی ذی ربط مطالعات منشأیابی خارجی گرد و غبار مبتنی بر برنامه عمل برون مرزی و بر اساس کشور‌هایی که از آن‌ها تأثیر می‌پذیریم، انجام شده است.

یک سوم استان غبارخیز است

طهماسبی اظهار کرد: در بحث منشأیابی داخلی، مناطق دارای غبارخیزی با همکاری سازمان زمین شناسی کشور تهیه شده است. در خراسان رضوی نیز یک سوم مساحت استان غبارخیز است.

وی درباره منشأیابی کانون‌های خارجی گرد و غبار بیان کرد: بیشترین تأثیر خارجی بر استان خراسان رضوی در وقوع پدیده گرد و غبار مربوط به دو کشور ترکمنستان و بخش‌هایی از قزاقستان است.

اعتبار ۶۰ میلیارد تومانی برای گرد و غبار زدایی در استان

وی افزود: در ۴ سال گذشته حدود ۶۰ میلیارد تومان پول ملی از ناحیه ستاد ملی گرد و غبار به خراسان رضوی تخصیص یافته است و همه دستگاه‌هایی که وظیفه اجرایی داشته اند، از ستاد ملی گرد و غبار اعتبار مورد نیاز را دریافت کرده اند.

وجود ۳۰ کانون گرد و غبار در استان

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: بالغ بر ۳۰ کانون گرد و غبار در خراسان رضوی وجود دارد و بنابراین مساحتی بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار در حوزه استحفاظی ۲۲ شهرستان استان غبارخیز شناسایی شده است. مهدی اله پور با بیان اینکه ماه گذشته غلظت آلایندگی و گرد و غبار سرخس به عدد بالای ۳۵۰۰ میکرو گرم رسید ادامه داد: زمانی که استاندارد این عدد به بالای ۳۰۰ برسد، فعالیت‌های اجتماعی محدود خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه وقوع پدیده گرد و غبار در استان تحت تأثیر رخداد‌های داخلی و خارج از کشور است، اظهار کرد: طبق ماده ۴ آیین نامه ستاد مقابله با گرد وغبار کشور، وظایف مدیریت و مسئولیت موضوعات حوزه گرد و غبار به کارگروه امور زیر بنایی استان محول شده است که هم اکنون از طریق این کارگروه پیگیر حل معضلات موجود هستیم.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی اظهار کرد: همچنین از شورای برنامه ریزی استان درخواست کرده ایم در روند تخصیص رقم اعتباری و قانونی این حوزه مساعدت و تسهیل شود. اله پور با گلایه از اینکه اکنون تعداد ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا و گرد و غبار در استان کافی نیست، ادامه داد: این مهم در استان باید در اولویت قرار بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->